50. obletnica SD Policist

V čast 50. obletnici delovanja SD Policist smo organizirali tekmovanje v streljanju s pištolo in revolverjem velikega kalibra ter nagradno streljanje. Ekipa SD Policist je v streljanju s pištolo osvojila 1. mesto.

Svečana akademija se je odvijala v domu obrambne vzgoje v Pekrah. Prireditev so odprli zvoki fanfar Trobilnega kvinteta pod vodstvom  profesorja Renata Ribiča. V pozdravnem govoru je  predsednika SD Policist gospod George Simič opisal nastanek in delovanje društva v preteklih letih in poudaril prispevek k razvoju strelskega športa, tako v Podravski regiji kot tudi izven nje. Iz vrst SD Policist so izšli številni športni strelci, organizacijski delavci v strelstvu, strelski sodniki in inštruktorji strelstva, ki so pripomogli k prepoznavnosti društva v Sloveniji in tujini.

 

Predsednik je nato pred mikrofon povabil direktorja Policijske uprave Maribor, gospoda Jurija Fermeta, ki je poudaril pomen odgovornega in varnega rokovanja z orožjem. Slavnostni nagovor pa je zaključil župan Mestne občine Maribor gospod Boris Sovič.

Na svečani akademiji so bila podeljena priznanja zaslužnim članom, sponzorjem in donatorjem.

V programu so sodelovali glasbeni gostje: Trobilni kvintet, Mala pihalna godba Neuvirtovi Štajerci, vokalna skupina Drava in ansambel Viničarji. Program je povezovala gospa Irena Polak Fištravec. Nepozabno doživetje je zaključil ognjemet, ki je razsvetlil del neba nad Pohorjem, v ušesih pa je odzvanjala melodija naše uradne himne, ki smo jo dobili v letu 2003.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor